Продукти:
• 800 г зелен фасул
• 100 г пушено сирене или кашкавал
• 100 г пушени гърди
• 1 връзка зелен лук (или 1 глава стар)
• 5-6 маслини
• 2 твърдо сварени яйца
• копър
• черен пипер
• ябълков оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Пресния зелен фасул сваряваме в подсолена вода, обливаме със студена и нарязваме. Пушените гърди нарязваме и леко запържваме, пушеното сирене режем на кубчета, а лука – на филийки, почистваме маслините от костилките.
Размесваме всичко, добавяме подправките, изсипваме в салатиера и гарнираме с кръгчета твърдо сварени яйца.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...