Продукти:
• 800 г зелен фасул
• 100 г пушено сирене или кашкавал
• 100 г пушени гърди
• 1 връзка зелен лук (или 1 глава стар)
• 5-6 маслини
• 2 твърдо сварени яйца
• копър
• черен пипер
• ябълков оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Пресния зелен фасул сваряваме в подсолена вода, обливаме със студена и нарязваме. Пушените гърди нарязваме и леко запържваме, пушеното сирене режем на кубчета, а лука – на филийки, почистваме маслините от костилките.
Размесваме всичко, добавяме подправките, изсипваме в салатиера и гарнираме с кръгчета твърдо сварени яйца.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...