Продукти:
• 1 к.ч. грах от консерва
• 1 к.ч. бланширани броколи
• 1 к.ч. нарязан бекон
• 5-6 с.л. царевица от консерва
• 5 с.л. сварен ориз
• 4 сварени картофа
• 1 глава червен лук
• 3 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. мастика
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 скилидки чесън
• 3 капки соев сос
• зехтин, ябълков оцет
• подправки
Начин на приготвяне:
Кипваме в малко вода и лимоновия сок накъсаните броколи и граха, за да поомекнат. Отцеждаме добре, размесваме с леко запържения бекон, нарязан на лентички.
Прибавяме царевицата, накиснатия в мастиката лук, счукания чесън, сварените картофи, нарязани на малки кубченца и сварения ориз. Объркваме сместа и заливаме със соса, зехтин, оцет и подправки на вкус.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...