Продукти:
• 1 ч.ч. варено телешко месо
• 1 к.ч. варено пилешко месо
• 100 г сирене
• връзка зелен лук
• 1 маруля
• 1 малка глава целина
• домата
• твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. майонеза
• 10 маслини
За заливката:
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. захар
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и сиренето на кубчета, смесваме ги и отделяме малко от сместа.
Смесваме нарязаните лук, маруля, целина и прибавяме месото и сиренето. Приготвяме пикантен дресинг от изброените продукти. Разбъркваме майонезата с дресинга и добавяме към салатата.
Гарнираме с отделената част от месото и сиренето. Украсяваме с маслините и кръгчета яйца и домати.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...