Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 250 г печено или варено говеждо месо
• 1-2 портокала
• сол
За соса:
• 1 жълтък
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2-3 с.л. олио
• сокът от 1 портокал
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 щипка къри
• лимонов сок
• 1-2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, изплакваме със студена вода и отцеждаме.
Поръсваме жълтъка със захарта и солта. Прибавяме горчицата, оцета и кърито и разбиваме, като на тънка струйка сипваме олиото.
Разреждаме портокаловия сок с малко вода /да стане 150 мл/ и размиваме в него царевичното брашно. Кипваме на огъня при непрекъснато бъркане и веднага смесваме с приготвената майонеза.
Прибавяме ориза, нарязаното на парченца месо и обелените портокалови филийки. Подправяме с лимонов сок на вкус и поднасяме салатата студена.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...