Кулинарни рецепти » Хлодник

 Хлодник
(Полша)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 мл кисела сметана
• 150 г червено цвекло
• 200 мл саламура от кисели краставички
• 800 г варено телешко месо
• 1 малка прясна краставица
• 1 стерилизирана краставичка
• 2 твърдо сварени яйца
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме, обелваме и пресоваме цвеклото. Прибавяме саламурата от краставичките, сметаната, ситно нарязания копър, нарязаната на кубчета стерилизирана краставичка и нарязаното на парченца месо.

Разбъркваме добре и добавяме нарязаната на парченца прясна краставица и нарязаните сварени яйца. Подправяме с черен пипер и сол и отново разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало