Кулинарни рецепти » Индийска салата

 Индийска салата

Продукти:

• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 2 домата
• 200 г варено пилешко месо
• половин връзка магданоз
• 1 праскова, нарязана на резенчета
• вегета, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагаме ориза във вряща вода, посоляваме и варим 15 мин, след което го изсипваме в цедка, заливаме го със студена вода и го оставяме да се отцеди. Подправяме го с оцета, олиото, малко черен пипер и вегета.

Нарязваме доматите на кубчета, магданоза - на ситно, а месото - на парченца.

Смесваме всичко, слагаме в чиния за салата, а отстрани ограждаме с резенчета праскова.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало