Продукти:
• 1 малка зелена салата
• 100 г ряпа
• 100 г червено цвекло
• 400 г червено грозде
• 500 г шунка
• 1/2 с. л. брашно
• 2 с. л. олио
• 1 с. л. зехтин
• 1 ч. л. захар
• 1 ч. л. течна сметана
• 50 мл портокалов сок
• 50 мл червено вино
• 1 с. л. оцет
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на лентички с дебелина 1 см. Подправяме с черен пипер и овалваме в брашното. Изпържваме ги в сгорещеното олио.
Сваряваме за 15 минути червеното цвекло в подсолена вода и го нарязваме на много тънки филийки. Настъргваме ряпата.
На дъното на чинията нареждаме листата от салатата. Отгоре насипваме гроздовите зърна, ряпата и червеното цвекло.
Смесваме добре зехтина, сметаната, сока, червеното вино, оцета, солта и захарта. Объркваме в маринатата шунката и я подреждаме в чинията. Заливаме салатата с маринатата.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...