Продукти:
• 1 малка зелена салата
• 100 г ряпа
• 100 г червено цвекло
• 400 г червено грозде
• 500 г шунка
• 1/2 с. л. брашно
• 2 с. л. олио
• 1 с. л. зехтин
• 1 ч. л. захар
• 1 ч. л. течна сметана
• 50 мл портокалов сок
• 50 мл червено вино
• 1 с. л. оцет
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на лентички с дебелина 1 см. Подправяме с черен пипер и овалваме в брашното. Изпържваме ги в сгорещеното олио.
Сваряваме за 15 минути червеното цвекло в подсолена вода и го нарязваме на много тънки филийки. Настъргваме ряпата.
На дъното на чинията нареждаме листата от салатата. Отгоре насипваме гроздовите зърна, ряпата и червеното цвекло.
Смесваме добре зехтина, сметаната, сока, червеното вино, оцета, солта и захарта. Объркваме в маринатата шунката и я подреждаме в чинията. Заливаме салатата с маринатата.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...