Продукти:
• 1/2 прясна зелка
• 2-3 скилидки чесън
• 100 г варен салам
• 1 кофичка кисело мляко
• 5-6 маслини
• 3 с.л. олио
• копър, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме киселото мляко през марля. Нарязваме зелето на тънки ивички и го претриваме със сол. Счукваме чесъна, скълцваме копъра, нарязваме салама ситно.
Разбъркваме добре продуктите и подправяме салатата с олио и оцет. Сипваме я в подходяща салатиера и украсяваме с нарязаните на ивички маслини.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...