Продукти:
• 1/2 прясна зелка
• 2-3 скилидки чесън
• 100 г варен салам
• 1 кофичка кисело мляко
• 5-6 маслини
• 3 с.л. олио
• копър, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме киселото мляко през марля. Нарязваме зелето на тънки ивички и го претриваме със сол. Счукваме чесъна, скълцваме копъра, нарязваме салама ситно.
Разбъркваме добре продуктите и подправяме салатата с олио и оцет. Сипваме я в подходяща салатиера и украсяваме с нарязаните на ивички маслини.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...