Продукти: (за 4 порции)
· 1 ½ ч.ч. зрял боб
· 3-4 яйца
· ½ к.ч. разтопено краве масло
· 2 с.л. галета
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода.
Намачкваме сварения боб и прибавяме разбитите яйца, галетата и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Печем в умерена фурна 30 мин, докато отгоре се образува коричка.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...