Продукти за 3-4 порции:
· 6 яйца
· 1 с.л. брашно
· 3 с.л. олио
· 1 ч.ч. натрошено сухо сирене
· 1 ч.л. червен пипер
· 5-6 скилидки чесън
· сол
Начин на приготвяне:
В тава наливаме 1 л подсолена вода. Загряваме я на огъня и чукваме в нея яйцата.
В тенджера запържваме в 2 с.л. олио препеченото брашно. Поръсваме половината от червения пипер и разреждаме с 1 к.ч. топла вода. Слагаме натрошеното сухо сирене и сварените на очи яйца. Сипваме и част от водата в тавата. Държим тенджерата на огъня и внимателно разбъркваме. Когато сосът се сгъсти, прехвърляме сместа в намаслена тавичка.
Запържваме в 1 с.л. олио останалия червен пипер и заливаме с него ястието. Запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...