Кулинарни рецепти » Пържени яйца по шанхайски

 Пържени яйца по шанхайски

Продукти:

• 2 яйца
• 6 домата
• половин стрък праз (бялата част)
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги на нарязваме на парченца.

Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и изсипваме в него разбитите яйца и ситно нарязания праз. Разбъркваме и пържим 2-3 мин.

После прибавяме доматите, подправяме със захар и сол и пържим още 5 мин, като периодично разбъркваме.

Автор: Димка Апостолова

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало