Продукти за 8 порции :
· 100 мл прясно мляко
· 9 яйца
· 1 филия хляб
· черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме 8 от яйцата, изстудяваме и ги обелваме. Срязваме ги напречно, малко по-горе от средата. Изваждаме жълтъците, пасираме ги и ги смесваме с натопената в мляко и надробена на трохи филия. Подправяме със сол, черен и червен пипер на вкус.
Прибавяме деветото сурово яйце. Всичко омесваме много добре. С тази смес , пълним белтъците, а отгоре затваряме с отрязаните белтъчни капачета. Нареждаме яйцата в намаслена тавичка, а между тях разпределяме остатъка от пълнежа. Запичаме в силна фурна.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...