Продукти: (за 6 порции)
• 6 яйца
• 600 г печено месо
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме печеното месо на малки парченца. На дъното на всяка паничка слагаме от месото и заливаме с 1-2 лъжици сос от печеното.
Счупваме по едно яйце във всяка паничка, наръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз и запичаме леко във фурната за няколко минути.
По желание преди сервиране на всяка паничка можем да прибавим по 1 с.л. сметана.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...