Продукти: (за 4 порции)
• 800-900 г зелен боб
• 80 г краве масло
• 2-3 глави лук
• 8 яйца
• магданоз, босилек, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, почистваме зеления боб и го заливаме с вода, колкото да го покрие. Поставяме го на огъня и след като водата изври, добавяме маслото, ситно нарязания лук, нарязаните босилек и магданоз. Посоляваме и оставяме да се задуши около 10 мин.
Прехвърляме задушения боб в тавичка, заливаме с разбитите яйца и запичаме 10 мин.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...