Кулинарни рецепти » Боб с яйца на очи

 Боб с яйца на очи

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бял или черен зрял фасул
• 3 с.л. масло
• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• сол, черен пипер
• 1-2 жълтъка
• 4 цели яйца
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Изкиснатия 1 нощ в студена вода фасул сваряваме в чиста вода, отцеждаме и го пасираме.

Пържим в сгорещеното масло брашното до поруменяване и го разреждаме на гладка и гъста каша. Подправяме я със сол и черен пипер и я смесваме с бобеното пюре. Оставяме сместа да поизстине и тогава разбъркваме в нея разбитите жълтъци.

Разсипваме бобеното пюре по чиниите и отгоре слагаме изпържените яйца на очи.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало