Продукти: (за 4 порции)
• 400 г бял или черен зрял фасул
• 3 с.л. масло
• 2 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• сол, черен пипер
• 1-2 жълтъка
• 4 цели яйца
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Изкиснатия 1 нощ в студена вода фасул сваряваме в чиста вода, отцеждаме и го пасираме.
Пържим в сгорещеното масло брашното до поруменяване и го разреждаме на гладка и гъста каша. Подправяме я със сол и черен пипер и я смесваме с бобеното пюре. Оставяме сместа да поизстине и тогава разбъркваме в нея разбитите жълтъци.
Разсипваме бобеното пюре по чиниите и отгоре слагаме изпържените яйца на очи.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...