Продукти: (за 4 порции)
· 4 яйца
· 4-5 червени пиперки
· 2 патладжана
· 4-5 домата
· 1 к.ч. олио
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги оставяме в наклонен съд, за да се отцеди горчивия сок. Изпържваме ги в половината от мазнината.
В останалата сгорещена мазнина счукваме отниско яйцата, така че да останат цели. Изпържваме ги и посоляваме.
Изпичаме чушките, обелваме ги и отстраняваме семенната част. Посоляваме и ги нареждаме в чиния за сервиране. Отгоре нареждаме част от нарязаните на филийки домати.
Върху доматите нареждаме изпържения патладжан, а върху него – изпържените яйца. Украсяваме отстрани с останалите доматени резенчета, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...