Продукти: (за 4 порции)
· 4 яйца
· 2 кофички кисело мляко
· 2-3 скилидки чесън
· 200 г натрошено краве сирене
· 3-4 с.л. краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· 1 с.л. оцет
· сол
Начин на приготвяне:
Разпределяме сиренето в чиниите за сервиране. Заливаме с киселото мляко, подправено с чесъна и разбъркваме. Възвираме вода, подправена със сол и оцет.
Счупваме в кипящата вода яйцата като внимаваме да останат цели и ги вадим, щом белтъкът се втвърди. Във всяка порция слагаме по 1 яйце и заливаме с маслото, запържено с червения пипер.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...