Продукти: (за 4 порции)
· 4 яйца
· 2 кофички кисело мляко
· 2-3 скилидки чесън
· 200 г натрошено краве сирене
· 3-4 с.л. краве масло
· 1 ч.л. червен пипер
· 1 с.л. оцет
· сол
Начин на приготвяне:
Разпределяме сиренето в чиниите за сервиране. Заливаме с киселото мляко, подправено с чесъна и разбъркваме. Възвираме вода, подправена със сол и оцет.
Счупваме в кипящата вода яйцата като внимаваме да останат цели и ги вадим, щом белтъкът се втвърди. Във всяка порция слагаме по 1 яйце и заливаме с маслото, запържено с червения пипер.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...