Кулинарни рецепти » Яйчник с кашкавал

 Яйчник с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 4 яйца
• 8 чушки
• 8 домата
• 3-4 глави лук
• 200 г кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5-6 с.л. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме семките и ги нарязваме на по-едри парчета. Отрязваме капачета на доматите и с лъжичка издълбаваме меката част, нарязваме я на кубчета и я посоляваме. Настъргваме лука на ренде.

Сгорещяваме олиото, прибавяме доматите и пържим 10 минути. Прибавяме нарязаните чушки и нарязания на кубчета кашкавал. Заливаме сместа с прясното мляко и държим на огъня, докато се разтопи кашкавалът.

Сваряваме яйцата твърдо, обелваме ги, нарязваме на четвъртинки и разпределяме на порции. Подправяме със сол, червен и черен пипер, заливаме с приготвената смес и наръсваме със ситно нарязан магданоз. Поднасяме ястието с топъл хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало