Продукти: (за 4 порции)
· 600 г спанак
· 8 яйца
· 3 глави лук
· 1 к.ч. олио
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака 15 мин във вряща подсолена вода и отцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук и го прибавяме към спанака. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, поръсваме с черен пипер и задушаваме около 15 мин на умерен огън. Когато спанакът остане на мазнина, отстраняваме от огъня, подправяме със сол и черен пипер и изсипваме в намаслена тавичка.
Счукваме яйцата върху спанака, така че да запазят целостта си и запичаме 10 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...