Продукти: (за 4 порции)
· 600 г спанак
· 8 яйца
· 3 глави лук
· 1 к.ч. олио
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака 15 мин във вряща подсолена вода и отцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук и го прибавяме към спанака. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, поръсваме с черен пипер и задушаваме около 15 мин на умерен огън. Когато спанакът остане на мазнина, отстраняваме от огъня, подправяме със сол и черен пипер и изсипваме в намаслена тавичка.
Счукваме яйцата върху спанака, така че да запазят целостта си и запичаме 10 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...