Кулинарни рецепти » Спанак с яйца на фурна

 Спанак с яйца на фурна

Продукти: (за 4 порции)

· 600 г спанак
· 8 яйца
· 3 глави лук
· 1 к.ч. олио
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме спанака 15 мин във вряща подсолена вода и отцеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук и го прибавяме към спанака. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, поръсваме с черен пипер и задушаваме около 15 мин на умерен огън. Когато спанакът остане на мазнина, отстраняваме от огъня, подправяме със сол и черен пипер и изсипваме в намаслена тавичка.

Счукваме яйцата върху спанака, така че да запазят целостта си и запичаме 10 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало