Кулинарни рецепти » Яйца в картофи

 Яйца в картофи

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 6 едри картофа
• 50 г масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме еднакви по големина и форма едри картофи, обелваме ги и ги пускаме за 5 минути в подсолена вода. Изцеждаме ги, подсушаваме добре и ги слагаме за 30 минути в гореща фурна.

С остър нож изрязваме капаче по дължината на всеки картоф и издълбаваме вътрешността с малка лъжичка. Във всяка празнина поръсваме сол и черен пипер, слагаме по малко масло и счупваме по едно яйце.

Запичаме във фурната за 3-4 минути, докато белтъкът се втвърди. По желание на дъното на картофа можем да сложим и извара или натрошено сирене.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало