Кулинарни рецепти » Яйца в картофи

 Яйца в картофи

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 6 едри картофа
• 50 г масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме еднакви по големина и форма едри картофи, обелваме ги и ги пускаме за 5 минути в подсолена вода. Изцеждаме ги, подсушаваме добре и ги слагаме за 30 минути в гореща фурна.

С остър нож изрязваме капаче по дължината на всеки картоф и издълбаваме вътрешността с малка лъжичка. Във всяка празнина поръсваме сол и черен пипер, слагаме по малко масло и счупваме по едно яйце.

Запичаме във фурната за 3-4 минути, докато белтъкът се втвърди. По желание на дъното на картофа можем да сложим и извара или натрошено сирене.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало