Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца1 ½ ч.ч. сварен ориз
· 3 с.л. олио
· 1 с.л. ситно скълцан лук
· 1 ч.л. червен пипер
· 4-5 с.л. сос „Бешамел”
· 2-3 с.л. прясна сметана
· сол
Начин на приготвяне:
Чукваме яйцата в кипяща подсолена вода, в която да станат на топки, или ги изпържваме на очи.
Запържваме лука в сгорещеното олио. Щом стане златист, поръсваме червения пипер, бъркаме няколко секунди и след това сипваме бешамеловия сос.
Оставяме сместа да поври 5-6 мин на тих огън, като от време на време разбъркваме. Прецеждаме през ситна цедка, посоляваме и подправяме с 2-3 с.л. прясна сметана.
Нареждаме готовите яйца върху сварения ориз и заливаме с приготвения сос.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...