Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца1 ½ ч.ч. сварен ориз
· 3 с.л. олио
· 1 с.л. ситно скълцан лук
· 1 ч.л. червен пипер
· 4-5 с.л. сос „Бешамел”
· 2-3 с.л. прясна сметана
· сол
Начин на приготвяне:
Чукваме яйцата в кипяща подсолена вода, в която да станат на топки, или ги изпържваме на очи.
Запържваме лука в сгорещеното олио. Щом стане златист, поръсваме червения пипер, бъркаме няколко секунди и след това сипваме бешамеловия сос.
Оставяме сместа да поври 5-6 мин на тих огън, като от време на време разбъркваме. Прецеждаме през ситна цедка, посоляваме и подправяме с 2-3 с.л. прясна сметана.
Нареждаме готовите яйца върху сварения ориз и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...