Кулинарни рецепти » Яйца с доматен сос

 Яйца с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

· 8 твърдо сварени яйца
· 600 г ориз
· 2 ябълки
· 1 глава лук
· 2 ч.ч. бульон /или вода/
· 1 ч.ч. доматен сок
· 1-2 с.л. брашно
· 2-3 с.л. олио
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме яйца и ги разрязваме на две. Нарязваме лука на ситно. Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки филийки.

На слаб огън затопляме олиото и изпържваме в него нарязания лук заедно с ябълковите резенчета. Поръсваме с брашното, наливаме бульона и доматения сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме и варим до сгъстяване.

Сваряваме ориза в подсолена вода и го разпределяме в чиниите за сервиране. Отгоре нареждаме яйцата и заливаме с горещия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало