Кулинарни рецепти » Яйца с доматен сос

 Яйца с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

· 8 твърдо сварени яйца
· 600 г ориз
· 2 ябълки
· 1 глава лук
· 2 ч.ч. бульон /или вода/
· 1 ч.ч. доматен сок
· 1-2 с.л. брашно
· 2-3 с.л. олио
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме яйца и ги разрязваме на две. Нарязваме лука на ситно. Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки филийки.

На слаб огън затопляме олиото и изпържваме в него нарязания лук заедно с ябълковите резенчета. Поръсваме с брашното, наливаме бульона и доматения сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме и варим до сгъстяване.

Сваряваме ориза в подсолена вода и го разпределяме в чиниите за сервиране. Отгоре нареждаме яйцата и заливаме с горещия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало