Продукти: (за 4 порции)
· 4 яйца
· 4 филийки сух бял хляб
· 1 ч.ч. бяло вино
· 1 морков
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 2-3 гъби
· 1-2 с.л. брашно
· 60 г краве масло
· 1 дафинов лист
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината от маслото и изпържваме хлебните филийки.
Възвираме 1 л вода заедно с виното, чесъна, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз, нарязаните на колелца лук и морков, черен пипер и сол на вкус. Счупваме яйцата над водата и ги варим 4-5 мин. Изваждаме ги и върху всяка филийка слагаме по 1 яйце.
Прецеждаме соса от варенето, прибавяме ситно нарязаните гъби, сгъстяваме с брашното, подправяме с останалото разтопено масло и заливаме яйцата.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...