Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг кисело мляко
· 6 яйца
· 1 с.л. брашно
· 1 с.л. оцет
· 3-4 скилидки чесън
· 40 г краве масло
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна със сол и го разбъркваме с киселото мляко. Прибавяме брашното, оцета, черния пипер, 2 яйца и 2 ч.ч. вода. Разбиваме до хомогенна смес.
Изливаме сместа в тавичка, счупваме от ниско останалите яйца като внимаваме да останат цели, покриваме с люспи масло и запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...