Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг кисело мляко
· 6 яйца
· 1 с.л. брашно
· 1 с.л. оцет
· 3-4 скилидки чесън
· 40 г краве масло
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна със сол и го разбъркваме с киселото мляко. Прибавяме брашното, оцета, черния пипер, 2 яйца и 2 ч.ч. вода. Разбиваме до хомогенна смес.
Изливаме сместа в тавичка, счупваме от ниско останалите яйца като внимаваме да останат цели, покриваме с люспи масло и запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...