Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 1 ч.ч. ориз
· 1 глава лук
· 1 пакетче краве масло
· 4 с.л. олио
· 500 г домати
· 1 к.ч. оцет
· 2-3 скилидки чесън
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината от маслото и изпържваме яйцата на очи. Посоляваме и ги разпределяме в чиниите за сервиране.
Задушаваме ориза в останалато масло, посоляваме и го разпределяме на купчинки в чиниите с яйцата. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото, докато стане златист. Заливаме го с оцета и варим на умерен огън, докато оцетът се изпари наполовина.
Прибавяме обелените и настъргани домати, скилидките чесън и ситно нарязания магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и доваряваме соса 10-15 мин на тих огън. Прецеждаме го и заливаме изпържените яйца и ориза.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...