Кулинарни рецепти » Яйченик

 Яйченик

Продукти: (за 4 порции)

· 100 г брашно
· 2 яйца
· 1 ч.ч. овче кисело мляко
· 60 г краве масло
· 50 г захар
· сода бикарбонат
· сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с киселото мляко, посоляваме, прибавяме захарта и при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Накрая прибавяме щипка сода бикарбонат и бъркаме до получаването на гладка смес.

Изсипваме в намаслена тава, заглаждаме и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало