Продукти: (за 4 порции)
· 6 твърдо сварени яйца
· 300 г телешки салам
· 2 жълтъка
· 1 л прясно мляко
· 100 г брашно
· 2 жълтъка
· 2 с.л. счукана галета
· 200 г настърган кашкавал
· 60 г краве масло
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в малко сгорещено масло. Постепенно прибавяме студеното мляко, като непрекъснато бъркаме, докато сосът се сгъсти.
Отстраняваме от огъня и прибавяме жълтъците, нарязания на малки парченца салам, настъргания кашкавал и нарязаните на кубченца твърдо сварени яйца. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
Разбъркваме и изливаме сместа в намаслена тавичка. Отгоре разпръскваме останалото масло, настъргано на люспи, поръсваме с галетата и малко настърган кашкавал и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...