Продукти: (за 4 порции)
· 6 твърдо сварени яйца
· 300 г телешки салам
· 2 жълтъка
· 1 л прясно мляко
· 100 г брашно
· 2 жълтъка
· 2 с.л. счукана галета
· 200 г настърган кашкавал
· 60 г краве масло
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в малко сгорещено масло. Постепенно прибавяме студеното мляко, като непрекъснато бъркаме, докато сосът се сгъсти.
Отстраняваме от огъня и прибавяме жълтъците, нарязания на малки парченца салам, настъргания кашкавал и нарязаните на кубченца твърдо сварени яйца. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
Разбъркваме и изливаме сместа в намаслена тавичка. Отгоре разпръскваме останалото масло, настъргано на люспи, поръсваме с галетата и малко настърган кашкавал и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...