Продукти: (за 4 порции)
· 6 твърдо сварени яйца
· 300 г телешки салам
· 2 жълтъка
· 1 л прясно мляко
· 100 г брашно
· 2 жълтъка
· 2 с.л. счукана галета
· 200 г настърган кашкавал
· 60 г краве масло
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в малко сгорещено масло. Постепенно прибавяме студеното мляко, като непрекъснато бъркаме, докато сосът се сгъсти.
Отстраняваме от огъня и прибавяме жълтъците, нарязания на малки парченца салам, настъргания кашкавал и нарязаните на кубченца твърдо сварени яйца. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
Разбъркваме и изливаме сместа в намаслена тавичка. Отгоре разпръскваме останалото масло, настъргано на люспи, поръсваме с галетата и малко настърган кашкавал и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...