Продукти: (за 4 порции)
· 500 г леща
· 4 резена шунка
· 4 яйца
· половин пакетче краве масло
· сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лещата и я сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и я пасираме.
Сипваме полученото пюре в намаслен огнеупорен съд и подреждаме отгоре резените шунка. Върху всеки резен внимателно счупваме по едно яйце. Посоляваме и поливаме с разтопеното масло.
Запичаме ястието във фурната, докато белтъците побелеят и се втърдят.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...