Продукти: (за 4 порции)
• 150 г сирене
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• червен пипер
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета. Запържваме ги до златисто и ги изваждаме.
В отделената мазнина запържваме брашното. Щом стане златисто, сипваме 4-5 ч.ч. гореща вода и варим десетина минути, като непрекъснато бъркаме.
Когато кашата се сгъсти, прибавяме натрошеното сирене и я оставяме отново да заври. После сваляме от огъня, подправяме със счукания чесън и сипваме в чиниите за сервиране. Поръсваме отгоре пръжките.
Счукваме яйцата от ниско във вряща подсолена и подкиселена вода и варим, докато белтъкът побелее. Слагаме във всяка чиния по едно яйце.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...