Продукти: (за 4 порции)
• 150 г сирене
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• червен пипер
• оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета. Запържваме ги до златисто и ги изваждаме.
В отделената мазнина запържваме брашното. Щом стане златисто, сипваме 4-5 ч.ч. гореща вода и варим десетина минути, като непрекъснато бъркаме.
Когато кашата се сгъсти, прибавяме натрошеното сирене и я оставяме отново да заври. После сваляме от огъня, подправяме със счукания чесън и сипваме в чиниите за сервиране. Поръсваме отгоре пръжките.
Счукваме яйцата от ниско във вряща подсолена и подкиселена вода и варим, докато белтъкът побелее. Слагаме във всяка чиния по едно яйце.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...