Кулинарни рецепти » Яйца върху каша от сирене

 Яйца върху каша от сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г сирене
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• червен пипер
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на малки кубчета. Запържваме ги до златисто и ги изваждаме.

В отделената мазнина запържваме брашното. Щом стане златисто, сипваме 4-5 ч.ч. гореща вода и варим десетина минути, като непрекъснато бъркаме.

Когато кашата се сгъсти, прибавяме натрошеното сирене и я оставяме отново да заври. После сваляме от огъня, подправяме със счукания чесън и сипваме в чиниите за сервиране. Поръсваме отгоре пръжките.

Счукваме яйцата от ниско във вряща подсолена и подкиселена вода и варим, докато белтъкът побелее. Слагаме във всяка чиния по едно яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало