Кулинарни рецепти » Яйца на очи с лук

 Яйца на очи с лук

Продукти: (за 2 порции)

· 4 яйца
· 2 глави лук
· 1-2 с.л. олио
· 1 домат
· магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на колелца и го задушаваме в мазнината до омекване. Прибавяме обелените и нарязани на дребно домати. Разбъркваме и отгоре счупваме от ниско едно по едно яйцата. Посоляваме и запичаме във фурна. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало