Продукти:
• 8 яйца
• 250 г овче сирене
• 4 домата
• половин пакетче краве масло
• магданоз, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме 4 глинени гювечета с масло и разпределяме в тях нарязаните на кръгчета домати. Леко посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Запичаме съвсем леко във фурната.
После чукваме във всяко гювече по 2 яйца, а около тях разпределяме натрошеното сирене. Поръсваме с червен пипер, заливаме с разтопеното масло и запичаме във фурната, докато белтъкът на яйцата се втвърди.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...