Продукти:
• 8 яйца
• 250 г овче сирене
• 4 домата
• половин пакетче краве масло
• магданоз, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме 4 глинени гювечета с масло и разпределяме в тях нарязаните на кръгчета домати. Леко посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз. Запичаме съвсем леко във фурната.
После чукваме във всяко гювече по 2 яйца, а около тях разпределяме натрошеното сирене. Поръсваме с червен пипер, заливаме с разтопеното масло и запичаме във фурната, докато белтъкът на яйцата се втвърди.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...