Кулинарни рецепти » Пресен лук с яйца на очи

 Пресен лук с яйца на очи

Продукти:

• 4 връзки пресен лук
• половин пакетче краве масло
• 8 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме лука, измиваме го и нарязваме на ситно бялата му част отделно от зелените пера.

Запържваме бялата част на лука в част от маслото, като към края на пърженето прибавяме и перата. Наливаме 1 к.ч. вода, посоляваме на вкус и оставяме да ври на тих огън.

Когато лука омекне и отново започне да се пържи, счупваме от ниско яйцата, така че да останат цели, посоляваме и поливаме с останалото разтопено масло. Наливаме още 1 к.ч. вода.

Покриваме съда с капак и оставяме ястието да ври, докато белтъка побелее и забули жълтъка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало