Продукти: (за 4 порции)
• 200 г гъби
• 8 яйца
• 60 г краве масло
• 1-2 с.л. оцет
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Подсоляваме и подкиселяваме с оцета 1 л вода, след което я кипваме. Внимателно счупваме яйцата във врящата вода. Варим 5 мин, изваждаме и ги отцеждаме добре.
Сваряваме гъбите в подсолена вода, след това ги задушаваме, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Разпределяме гъбите в чинии за сервиране, като правим вдлъбнатинки за яйцата. Слагаме яйцата при гъбите и заливаме с разтопеното масло, оцветено с малко червен пипер.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...