Кулинарни рецепти » Гъби с яйца по панагюрски

 Гъби с яйца по панагюрски

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г гъби
• 8 яйца
• 60 г краве масло
• 1-2 с.л. оцет
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Подсоляваме и подкиселяваме с оцета 1 л вода, след което я кипваме. Внимателно счупваме яйцата във врящата вода. Варим 5 мин, изваждаме и ги отцеждаме добре.

Сваряваме гъбите в подсолена вода, след това ги задушаваме, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Разпределяме гъбите в чинии за сервиране, като правим вдлъбнатинки за яйцата. Слагаме яйцата при гъбите и заливаме с разтопеното масло, оцветено с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало