Кулинарни рецепти » Забулени яйца върху задушени гъби

 Забулени яйца върху задушени гъби

Продукти: (за 5 порции)

· 10 яйца
· 300 г гъби
· 1 пакетче краве масло
· 2 ч.ч. вода
· 1 ч.л. червен пипер
· 1 с.л. оцет
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме до омекване в 2/3 от мазнината, към която постепенно прибавяме 1 к.ч. гореща вода. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

В съд с вряща и подкиселена с оцета вода чукваме от ниско яйцата, захлупваме и варим, докато белтъка забули жълтъка. Изваждаме и ги разпределяме върху гъбите /по 2 в порция/. Заливаме яйцата с останалото растопено масло, което сме оцветили с червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало