Кулинарни рецепти » Забулени яйца върху задушени гъби

 Забулени яйца върху задушени гъби

Продукти: (за 5 порции)

· 10 яйца
· 300 г гъби
· 1 пакетче краве масло
· 2 ч.ч. вода
· 1 ч.л. червен пипер
· 1 с.л. оцет
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме до омекване в 2/3 от мазнината, към която постепенно прибавяме 1 к.ч. гореща вода. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

В съд с вряща и подкиселена с оцета вода чукваме от ниско яйцата, захлупваме и варим, докато белтъка забули жълтъка. Изваждаме и ги разпределяме върху гъбите /по 2 в порция/. Заливаме яйцата с останалото растопено масло, което сме оцветили с червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало