Продукти: (за 2 порции)
· 1 кофичка кисело мляко
· 4 яйца
· 4-5 скилидки чесън
· 1 с.л. брашно
· 3 с.л. олио
· сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото и запържваме в него брашното. Щом стане розово, прибавяме разбитите с малко сол яйца и като бъркаме ги пържим, докато се надробят и белтъкът побелее.
Оставяме яйцата да изстинат, а през това време разбиваме киселото мляко със счукания чесън и сол на вкус. Заливаме яйцата с млякото, разбъркваме и поднасяме.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...