Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг коприва
· 8 твърдо сварени яйца
· 6 с.л. разтопено краве масло
· 3 с.л. препечено брашно
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 100 г сирене
· сол
Начин на приготвяне:
Варим копривата 10 мин в подсолена вода, след което я отцеждаме.
В 2 с.л. разтопено масло разбъркваме брашното, прибавяме млякото и варим 5 мин. Смесваме соса със ситно нарязаната коприва и изсипваме в намаслен съд.
Нареждаме отгоре обелените яйца и леко ги притискаме към дъното. Поръсваме с настърганото сирене и заливаме с останалото масло. Запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...