Кулинарни рецепти » Раци с яйца

 Раци с яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 5 яйца
· 200 г месо от раци
· 1 с.л. вино
· 1-2 к.ч. олио
· 1-2 щипки брашно
· сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с малко сол, като отделяме 1 белтък.

Разбиваме отделения белтък с брашното и малко сол. Прибавяме нарязаното месо от раците и разбъркваме добре. Изпържваме сместа в част от олиото и отцеждаме.

Смесваме раците с яйцата и разбъркваме. Изпържваме тази смес в останалото олио, като внимателно разбъркваме. Отстраняваме съда от огъня и напръскваме ястието с виното.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало