Кулинарни рецепти » Зеле със забулени яйца

 Зеле със забулени яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 1 зелка
· 1 лимон
· 1 к.ч. олио
· 1 л вода
· 3-4 с.л. оцет
· 8 яйца
· сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелката на лентички. Прибавяме изстискания лимонов сок, олиото и сол на вкус. Разбъркваме и изсипваме в тавичка. Печем в силна фурна.

Кипваме водата, която сме смесили с оцета. Внимателно чуквамеме във врящата вода яйцата, така че да останат цели. Варим 5 мин, изваждаме ги и ги нареждаме върху запеченото зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало