Кулинарни рецепти » Яйца, пълнени с лук и кайма

 Яйца, пълнени с лук и кайма

Продукти:

• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г кайма
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Режем яйцата на половинки и отделяме жълтъка. Затопляме 1 с.л. олио в тиган, слагаме надробените жълтъци, каймата и ситно нарязания лук и запържваме. Добавяме сол и черен пипер. Сваляме от огъня и оставяме встрани.

Затопляме фурната на печката на 180 градуса. Пълним белтъците със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с олио. Печем 5 минути.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало