Кулинарни рецепти » Яйца в сос Бешамел

 Яйца в сос Бешамел

Продукти: (за 6 порции)

· 7-8 твърдо сварени яйца
· 150 г кашкавал
· сол, черен пипер

За соса:

· 100г краве масло
· 80 г брашно
· 250 мл прясно мляко
· 3 яйца
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме твърдо сварените яйца и ги нарязваме на четвъртинки.

В сгорещеното масло пържим брашното до порозовяване, разреждаме с бъркане с хладкото мляко, подправяме със сол и черен пипер и оставяме кашата на котлона да се посгъсти. Като изстине, я застройваме със суровите яйца.

Изсипваме тази смес в огнеупорен съд, отгоре нареждаме четвъртинките яйца, наръсваме с настъргания кашкавал и запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало