Продукти: (за 4 порции)
· 200 г скариди
· 150 г шунка
· 8 яйца
· 1 глава лук
· 2 моркова
· половин стрък праз
· 1 глава целина
· 2 с.л. краве масло
· 1 щипка смляно индийско орехче
· 1 щипка лютив червен пипер
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки, праза - на тънки кръгчета, а морковите и целината - на малки кубчета. Сгорещяваме маслото и запържваме в него лука. Прибавяме нарязаните праз, моркови и целина и задушаваме, докато поомекнат. Посоляваме и поръсваме с индийско орехче, червен и черен пипер.
Сваряваме скаридите в подсолена вода, отцеждаме и ги прибавяме към зеленчуците заедно със ситно нарязаната шунка. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър. Разбъркваме сместа и я разпределяме в чиниите за сервиране.
Върху всяка порция слагаме по две яйца, изпържени на очи.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...