Продукти за 3 порции:
· 6 яйца
· 3 глави лук
· 1 к.ч. олио
· червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, прибавяме олиото и 1 к.ч. вода, посоляваме, разбъркваме, захлупваме и задушаваме 10 мин, като често разбъркваме.
Чукваме върху лука яйцата, посоляваме и оставяме да се пържат 3-4 мин на тих огън без да бъркаме. От време на време разклащаме тигана, за да се изпържат и белтъците. Накрая поръсваме с червен пипер и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...