Продукти за 3 порции:
· 6 яйца
· 2 малки моркова
· 1 корен от магданоз
· 1 парче целина
· 3 гъби
· 1 средно голям сварен картоф
· половин глава лук
· 1 ч.л. доматено пюре
· четвърт пакетче краве масло
· 50 г кашкавал
· 1 к.ч. зеленчуков бульон
· 6-7 стафиди
· 1 ч.л. червен пипер
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината, докато омекне. Прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, посоляваме, заливаме с част от зеленчуковия бульон и продължаваме да задушаваме.
Когато зеленчуците омекнат, прибавяме нарязания на кубчета сварен картоф, стафидите, доматеното пюре, червения пипер и останалия бульон. Разбъркваме сместа добре.
Отгоре изсипваме леко разбитите яйца и държим на огъня, докато белтъкът побелее. Отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнен магданоз и настърган кашкавал.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...