Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг спанак
· 3 с.л. олио
· 2 връзки ситно нарязан пресен лук
· 4 яйца
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 100 г сирене
· сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака в подсолена вода и оставяме да се изцеди.
В мазнината запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и спанака да се позапържи и посоляваме.
Разбиваме яйцата, прибавяме млякото и натрошеното сирене, разбъркваме. С тази смес заливаме спанака, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...