Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг спанак
· 3 с.л. олио
· 2 връзки ситно нарязан пресен лук
· 4 яйца
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 100 г сирене
· сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака в подсолена вода и оставяме да се изцеди.
В мазнината запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и спанака да се позапържи и посоляваме.
Разбиваме яйцата, прибавяме млякото и натрошеното сирене, разбъркваме. С тази смес заливаме спанака, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...