Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 1кг червени чушки
· 200г сирене
· 60 г краве масло
· 2с.л. олио
· червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме чушките, нарязваме ги на ситно и ги слагаме в намаслена тавичка. Задушаваме 15 мин в умерена фурна. Прибавяме ситно натрошеното сирене и маслото, нарязано на малки кубчета.
Правим осем вдлъбнатини между пиперките и във всяка счупваме по едно яйце. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и запичаме, докато яйцата се стегнат.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...