Продукти: (за 4 порции)
· 400 г картофи
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 5 яйца
· 60 г краве масло
· 250 г спанак
· 2-3 с.л. галета
· 2-3 с.л. олио
· индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги обелваме. От картофите, половината мляко, половината разтопено масло, 1 яйце и сол приготвяме пюре.
Към ситно нарязания спанак, прибавяме останалото мляко, 1 щипка настъргано индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Изсипваме пюрето от картофите в намаслена тавичка, поръсена с галета. Заглаждаме и върху пюрето изсипваме на 4 купчинки спанака.
В купчинките правим вдлъбнатинки, в които слагаме по малко масло. Поръсваме с останалото разтопено масло и печем в умерена фурна 30 мин, след което чукваме от ниско във вдлъбнатините по 1 яйце, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме ястието отново да се пече във фурната, докато яйцата се забулят.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...