Кулинарни рецепти » Яйца с кашкавал и домати

 Яйца с кашкавал и домати

Продукти: (за 4 порции)

• 8 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук
• 800 г домати (пресни или от консерва)
• 3 скилидки чесън
• 3 с.л. краве масло
• 200 г мек кашкавал
• 3 с.л. сметана
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. масло. Прибавяме ситно нарязаните домати и разбъркваме. Сипваме счукания чесън и задушаваме 15 минути. Подправяме с черен пипер, риган и сол.

Обелваме яйцата, срязваме ги наполовина и изваждаме жълтъците. Намачкваме ги и ги смесваме със сметаната и рендосания кашкавал. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и напълваме белтъците.

Намазняваме форма за печене, изсипваме доматения сос, отгоре подреждаме пълните половинки яйца и запичаме ястието 15 минути във фурната при температура 220 градуса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало