Кулинарни рецепти » Яйца фрикасе

 Яйца фрикасе

Продукти:

• 8 яйца
• 1 малка глава карфиол
• 150 г лук
• 2 скилидки чесън
• 250 г пасирани домати (може от консерва)
• 150 мл зеленчуков бульон (може от кубче)
• 250 мл прясно мляко
• 4 с. л. изцедено кисело мляко
• 2 с. л. олио
• 20 г краве масло
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч. л. счукан кориандър
• 1 щипка лют червен пипер
• 2 ч. л. къри
• 1/2 ч. л. счукан кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 8 минути, обливаме ги със студена вода, обелваме ги и нарязваме на половинки по дължина.

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме настъргания кашкавал и останалите подправки. Задушаваме малко и слагаме доматите и зеленчуковия бульон. Варим на тих огън.

Добавяме прясното мляко, изцеденото кисело мляко и маслото. Възвираме на огъня. Накъсваме карфиола на розички и ги варим 6 мин в леко подсолена вода, след което отцеждаме.

Подреждаме яйцата и карфиола в чиниите за сервиране. Подправяме соса с черен пипер и сол и заливаме всяка порция.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало