Кулинарни рецепти » Яйца фрикасе

 Яйца фрикасе

Продукти:

• 8 яйца
• 1 малка глава карфиол
• 150 г лук
• 2 скилидки чесън
• 250 г пасирани домати (може от консерва)
• 150 мл зеленчуков бульон (може от кубче)
• 250 мл прясно мляко
• 4 с. л. изцедено кисело мляко
• 2 с. л. олио
• 20 г краве масло
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч. л. счукан кориандър
• 1 щипка лют червен пипер
• 2 ч. л. къри
• 1/2 ч. л. счукан кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 8 минути, обливаме ги със студена вода, обелваме ги и нарязваме на половинки по дължина.

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме настъргания кашкавал и останалите подправки. Задушаваме малко и слагаме доматите и зеленчуковия бульон. Варим на тих огън.

Добавяме прясното мляко, изцеденото кисело мляко и маслото. Възвираме на огъня. Накъсваме карфиола на розички и ги варим 6 мин в леко подсолена вода, след което отцеждаме.

Подреждаме яйцата и карфиола в чиниите за сервиране. Подправяме соса с черен пипер и сол и заливаме всяка порция.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало