Продукти: (за 4 порции)
· 6 яйца
· 200 г зелени чушки
· 10-12 зърна червен пипер
· 1 непълна к.ч. зехтин или олио
· червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на кръгчета и ги пържим в сгорещената мазнина до порозовяване. Изваждаме ги и в същата мазнина изпържваме яйцата.
След това без да бъркаме изсипваме върху яйцата изпържените чушки. Разпределяме в 4 чинии и сервираме ястието, поръсено със сол, черен и червен пипер.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...