Продукти: (за 4 порции)
· 4 яйца
· 30 г краве масло
· 3 с.л. олио
· 4 тънки парчета шунка или пушено месо
· 800 г домати
· 2 чушки
· 2 скилидки чесън
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.
Изпичаме чушките и ги нарязваме на ивички. Прибавяме чесъна и изпържваме в 2 с.л. олио. Посоляваме и задушаваме под похлупак 20 мин, докато сосът се сгъсти. Изваждаме чесъна.
Изпържваме шунката в маслото смесено с останалото олио, обръщаме и върху всяко парче чукваме по 1 яйце. Посоляваме, поръсваме черен пипер върху белтъците и след това ги оставяме да се втърдят.
Разпределяме зеленчуковия сос в затоплени чинии и върху него слагаме шунката с яйцата.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...